Viiden tähden koodaussyksy – keväällä jatketaan!

Kodareiden syyskausi 2016 lähenee loppuaan ja ensi viikolla jaetaankin jo diplomit ensimmäisille koodaussyksyn sankareille!

Kodareiden kursseilla ja työpajoissa on syksyn aikana viihtynyt laaja kirjo aikuisia ja lapsia. Nuorimmat opiskelijamme ovat olleet seitsemänvuotiaita ja vanhimmat kuusikymmentä ylittäneitä. Koodauksen oppimisen tuska, onni ja riemu ovat olleet käsin kosketeltavissa. Opettajana olen suuresti nauttinut itselleni rakkaiden koodauskiksien tarjoamisesta oppilailleni.

Kuva: Leevi Vahala - Utain-lehti
Kuva: Leevi Vahala – Utain-lehti

Palaute, jota olemme saaneet, on ollut mahtavaa! 12-vuotias autismin kirjon lapsi kiittää tosi mahtavasta tunnista ja aikuiset miehet ja naiset ovat sanoneet olevansa kerrankin koodauskurssilla, jolla oikeasti oppii ja opetetaan sekä ilmaisseet tyytyväisyytensä, että ovat tunnin jälkeen viimein ymmärtäneet ja oppineet koodauksen idean. Saimme myös viiden tähden Facebook-arvostelun kahdeksanvuotiaan pikkukodarin äidiltä, joka itsekin ollut mukana tunneillamme, kuten pikkukodarit 1 -ryhmässä ollaan.  Opettajatyöpajapalautteessa jokainen palautteenantaja suorittelisi työpajaamme muille opettajille ja parisenkymmentä pirkanmaalaiskoulua olisi työpajoistamme kiinnostunut, mutta rahoituskuvioissa riittää vielä ensi kaudelle haasteita. Aivan sanoinkuvaamattoman lämmin mieli siis koko kaudesta eikä vähiten siksi, että asiakkaamme näyttävät äänestävän jaloillaan ensi keväänäkin Kodareiden ovesta sisään ja koneidemme ääreen <3

wp_20161012_19_20_17_pro

No yksi asia mikä ihan nyt loppukaudesta meni aivan pieleen oli tarjota Minecraft Python -modausta aikuisille. Lapsista ja nuorista kun kaikki sata oppilastamme ovat pelanneet ja liekeissä Raspberry Pi Minecraft -modauksesta, mutta 30 aikuiskurssilaisesta sitävastoin kukaan koskaan pelannut ja modaaminen oli kuulemma ihan bulls*****a :D. Eli Ok ok, ei enää Minecraftia vaan ledejä ja elektroniikkaa aikuisille. Se kun oli huippua!

wp_20161129_14_01_36_pro

 

 

Kodareiden kevään 2017 kursseille ilmoittautuminen on auki. Lisäinfoa alta:

Lasten ja nuorten kurssit

Aikuisten kurssit

Lisäksi järjestämme räätälöityjä työpajoja sekä koulutuksia yrityksille, yhteisöille, kunnille sekä yksityishenkilöille.

Kysy tarjousta osoitteesta kodarit@kodarit.fi tai soittele Suvi Syrjäläiselle numeroon 0408034625

Viiden tähden koodaussyksy – keväällä jatketaan!